onsdag, januar 03, 2007

Jagten på belgiske vafler part II

Den næste opskrift der skal prøves bliver Liege Waffles.
Oversat til dansk lyder den:

1 pakke gær
2/3 dl lunkent vand
4 1/2 teske sukker
1/8 teske salt
225 g mel
3 æg
100 g blødgjort smør
100 g perlesukker

1. Bland gær, vand sukker og salt og lad det stå og hvile i et kvarter.
2. Hæld melet i en stor skål.
3. Lav et hul i melet, hæld gærblandingen i, og begynd at røre.
4. Fortsæt med at røre, tilsæt æg ét af gangen, tilsæt blødt smør (2 tsk af gangen) og bland godt.
5. Lad dejen hæve til dobbelt størrelse.
6. Bland forsigtigt perlesukkeret i.
7. Lad dejen hæve et kvarter.
8. Varm vaffeljernet op.
9. Når det er varmt smøres jernet og 3 spsk dej pr vaffel hældes på.
10. Bag vaflerne i 3-5 minutter, indtil vaflerne er lysebrune på overfladen.
11. Servér varme eller ved stuetemperatur.

Sådan her så vores vafler ud:



Denne opskrift var meget tættere på målet end den sidste. På grund af gæren og æggene blev vaflerne mere brød-agtige, og perlesukkeret gjorde også noget godt for vaflerne.
Der mangler dog stadig de små sukkerkugler i vaflerne, men de kan muligvis laves ved at knuse nogle sukkerknalder.
Dejen var tyndere end sidste gang, men stadig ikke en tyndtflydende dej.
Vi leder stadig efter en dej, som kan formes til boller og lægges på vaffeljernet.
Men denne opskrift er bestemt en, vi kunne finde på at bruge igen.

Ingen kommentarer: