onsdag, januar 03, 2007

Franskbrød

Forleden lavede jeg franskbrød, og jeg vil da ikke snyde nogen for opskriften. Den kommer forresten herfra.

Franskbrød.

½ kg mel.
½ dl olie
3 dl lunkent vand
25 g gær.
1½ tsk salt.


Gæren røres ud i saltet og olien tilsættes. Vændet og melen æltes i til en ensartet og smidig dej. Den hæver tildækket i 30 min. Form dejen til et franskbrød og lad det efterhæve et lunt sted i endnu 30 min.
Pensl brødet med lidt vand og bag det i ca. 40 min ved 200 grader på næstnederste rille.

Tip:

Vil man have det svampeagtigt kan man stille et indfast fad i bunden af ovnen med vand under bagningen.


Tippet med vandet i bunden af ovnen prøvede jeg ikke, men det var et godt franskbrød der kom ud af det alligevel, og så med mors hjemmelavede æblemarmelade, så kan det ikke gå helt galt.


2 kommentarer:

Anonym sagde ...

Hej hej...
Jeg er så imponeret over din blog. Jeg bliver i godt humør af at læse den - både min datter og jeg titter med.
De bedste hilsner
Mulle

Rikke sagde ...

Mange tak for din kommentar! Det er altid rart at høre, at andre kan få glæde af det man laver. Jeg kan jo ikke se hvor mange der følger med :)