tirsdag, november 07, 2006

Brændte mandler

Som en tidlig forsmag på julen, lavede jeg idag brændte mandler. Jeg brugte denne opskrift, som virkede fint.

400 g mandler, 400 g sukker, 2 dl vand og 2 tsk eddike blandes på en stegepande med rimeligt høje kanter.


Blandingen koges op under omrøring.


Når det meste af vandet er kogt væk, og massen er blevet lidt sej, tilsættes 2 spsk smør.


Når smørret tilsættes bobler massen op.


Efter et stykke tid bliver massen pulveriseret.


Massen smelter igen og hældes ud på et stykke bagepapir og deles - så vidt muligt.

2 kommentarer:

Dea sagde ...

Ej en god ide! det har jeg aldrig prøvet at lave, men det lyder som en super hyggelig ide! Det må prøves! smager det så som det skal?

Rikke sagde ...

Det er en fin idé ;)
Jeg har prøvet det før, og de smager næsten altid godt.
Det sværeste har jeg udeladt af min fotoserie - det er at skille dem ad før karamellen stivner :)
Jeg anbefaler god plads - det bedste ville nok være en varm plade (bageplade?) under et stykke bagepapir, så de ikke stivner så hurtigt. Så kunne man flytte dem fra pladen, når man havde skilt dem ad.